Ερώτηση του βουλευτή Λάρισας Θωμά Ψύρρα σχετικά με την ανάκτηση κοινοτικών ενισχύσεων ύψους 400 εκατομμυρίων ευρώ δυνάμει ευρωκαταδίκης

Ο Βουλευτής της ΔΗΜ.ΑΡ., κ. Θωμάς Ψύρρας, κατέθεσε σήμερα ερώτηση προς τους Υπουργούς Οικονομικών και Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων για την «απόφαση του Γενικού Δικαστηρίου της ΕΕ για ανάκτηση από την Ελλάδα αγροτικών ενισχύσεων, ύψους 387,4 εκατ. ευρώ, που χορηγήθηκαν σε Έλληνες αγρότες το 2008 και το 2009». Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της ερώτησης.

Περισσότερα...

Επίσκεψη αντιπροσωπείας της ΔΗΜΑΡ στον τραυματία ειδικό φρουρό.

Τον τραυματία ειδικό φρουρό  επισκέφθηκαν στο «401» στρατιωτικό νοσοκομείο ο Γραμματέας της Κ.Ε. της ΔΗΜΑΡ Θ. Θεοχαρόπουλος και ο συντονιστής του Τομέα Προστασίας του Πολίτη Β. Μαστρογιάννης, προκειμένου να του εκφράσουν ευχές για σύντομη ανάρρωση και την ολόθερμη συμπαράστασή τους στην οικογένειά του. Τηλεφωνική επικοινωνία με τον τραυματία είχε χθες και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΔΗΜΑΡ Ν. Τσούκαλης. 

Περισσότερα...

Συνάντηση αντιπροσωπειών της ΔΗΜΑΡ και του ΠΑΣΟΚ.

Συνάντηση αντιπροσωπειών της ΔΗΜΑΡ και του ΠΑΣΟΚ θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη το απόγευμα, στη Βουλή, στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας που ανέλαβε η Δημοκρατική Αριστερά για έναρξη διαλόγου για την κεντροαριστερά και την προοδευτική διακυβέρνηση της χώρας. Στην αντιπροσωπεία της ΔΗΜΑΡ μετέχουν ο Γραμματέας της Κ.Ε. Θ. Θεοχαρόπουλος, ο Γραμματέας της κοινοβουλευτικής ομάδας Δ. Αναγνωστάκης και το μέλος του Συντονιστικού της Προοδευτικής Συνεργασίας Στ. Μανίκας.  Eπικεφαλής της αντιπροσωπείας του ΠΑΣΟΚ θα είναι ο Γραμματέας της κοινοβουλευτικής ομάδας Παναγιώτης Ρήγας.

Περισσότερα...

Συνάντηση του Προέδρου της ΔΗΜΑΡ Φ. Κουβέλη με εκπροσώπους της ΑΔΕΔΥ.

 

Συνάντηση με τη διοίκηση της ΑΔΕΔΥ είχε σήμερα στα γραφεία του κόμματος ο Πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φ. Κουβέλης, κατόπιν σχετικού αιτήματος της συνδικαλιστικής οργάνωσης. 

Οι εκπρόσωποι των δημοσίων υπαλλήλων αναφέρθηκαν στην πρόσφατη δικαστική απόφαση που θεωρεί μη νόμιμη την απεργία – αποχή του κλάδου και εξέφρασαν τη θέση ότι με αυτή καθιερώνονται απαγορεύσεις στο απεργιακό δικαίωμα. Τα μέλη της Ε.Ε. της ΑΔΕΔΥ χαρακτήρισαν προσχηματική την αξιολόγηση που προωθείται από την κυβέρνηση και αυθαίρετο τον καθορισμό των ποσοστώσεων που επιχειρείται να εισαχθούν. Υπογράμμισαν, μάλιστα, ότι βασικός στόχος των ασκούμενων πολιτικών είναι η βίαιη απορρύθμιση των εργασιακών σχέσεων στο δημόσιο.

Περισσότερα...

Η υπόθεση του πακέτου Χατζηγάκη αναδεικνύει την ανάγκη διαχείρισης κοινοτικών πόρων με διαφάνεια.

Η υπόθεση του “πακέτου Χατζηγάκη” και η απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου σύμφωνα με την οποία τα έτη 2008-2009 δόθηκαν αγροτικές ενισχύσεις ύψους 387,4 εκ. ευρώ ασυμβίβαστες με την κοινοτική νομοθεσία δείχνει τον τρόπο με τον οποίο η ΝΔ αντιλαμβάνεται τη διαχείριση των κοινοτικών κονδυλίων. Η Δημοκρατική Αριστερά τονίζει ότι είναι σταθερά υπέρ της διαφάνειας στη διαχείριση των κοινοτικών πόρων και στους κανόνες της Ε.Ε.

Περισσότερα...