Επικαιρότητα

Ο ΦΩΤΗΣ ΚΟΥΒΕΛΗΣ ΣΕ ΦΟΡΕΙΣ ΤΗΣ ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ: “Δεν μπορεί να εξυπηρετηθεί το δημόσιο χρέος”

___

“Δεν μπορεί να εξυπηρετηθεί αυτό το χρέος όσες θυσίες και να κάνει ο ελληνικός λαός” τόνισε από την Κυπαρισσία χθες το απόγευμα ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς Φώτης Κουβέλης. Μιλώντας σε φορείς της περιοχής ο κ. Κουβέλης περιέγραψε την σημερινή οικονομική κατάστα-
ση, αναφέρθηκε στις πολιτικές ευθύνες και τον κίνδυνο της χρεοκοπίας.

ΠΗΓΗ: ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ

Δήλωση του υπευθύνου για θέματα οικονομικής πολιτικής της Δημοκρατικής Αριστεράς, Δημήτρη Χατζησωκράτη, για τις δηλώσεις των κ. Όλι Ρεν και Στρος Καν:

Δεν μπορεί Στρος Καν και Όλι Ρεν να κλίνουν την ανάπτυξη σε όλες τις πτώσεις και όλα τα μέτρα που υπαγορεύουν στην ελληνική κυβέρνηση να προκαλούν ευθέως στασιμότητα, ύφεση, ανεργία, αποδιάρθρωση εργασιακών σχέσεων και συνεχή μείωση συντάξεων και μισθών.

ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ, Προς τον κ. Φώτη Κουβέλη

images123Αξιότιμε κύριε Κουβέλη,

Σε μια καθ’ όλα αρνητική συγκυρία και σε εποχές έκπτωσης της αξιοπιστίας των κομμάτων, η ίδρυση της Δημοκρατικής Αριστεράς πρέπει πρωτίστως να αποδείξει ότι εξυπηρετεί την ανάγκη για έναν άλλο δρόμο προς το δημοκρατικό σοσιαλισμό και τον αριστερό ευρωπαϊσμό με σύγχρονο πολιτικό λόγο και πράξη. Η συγκρότησή της ασφαλώς δεν αφορά μόνο την Αριστερά και τους αριστερούς. Μας ενδιαφέρει όλους. Γιατί η δημιουργία ενός πολιτικού σχηματισμού μπορεί να επηρεάσει τις πολιτικές εξελίξεις και να μας βγάλει από τη διαλυτική πολιτική, οικονομική και κοινωνική αδράνειά μας, αν μπορέσει να πείσει τους πολίτες ότι το ευκταίο σοσιαλιστικό όνειρο μπορεί να γίνει και εφικτό. Να πείσει ότι δεν είναι μόνο ένα ασαφές πολιτικό σχήμα που τίποτε καινούριο δεν θα προσφέρει στους πολιτικά, κοινωνικά και οικονομικά εξαθλιωμένους πολίτες και δεν θα αποτελεί ένα ακόμη πεδίο ιδεολογικής και πολιτικής αντιπαράθεσης, αλλά με όρους σύγχρονους να καθορίσει το μελλοντικό πολιτικό του ορίζοντα και να γίνει εφαλτήριο για την ανανέωση της πολιτικής. Οι πρόσφατες δημοτικές εκλογές απέδειξαν ότι υπάρχει κόσμος που επιθυμεί την απαγκίστρωση από το παρελθόν.

Είναι ενθαρρυντικό ότι οι κατευθύνσεις που εξαγγείλατε μπορούν να υλοποιηθούν μόνο εντός της ΕΕ. Θα πρέπει όμως και να αποδείξετε ότι η πολιτική σας δεν μπορεί να έχει σχέση με τις οδυνηρές μνήμες του παρελθόντος της ελληνικής Αριστεράς ούτε να επηρεαστεί από τις βιωματικές σας σχέσεις με την πορεία της. Να είστε βέβαιος ότι ματαιοπονείτε εάν επιχειρήσετε την όποια ενότητα του κατακερματισμένου χώρου. Το ακροατήριό σας δεν μπορεί πλέον να είναι από τις παρωχημένες ομάδες που ομφαλοσκοπούν και ξεπεράστηκαν από την ιστορία και θα ήταν κρίμα για εσάς να καταγραφείτε ως ένας ακόμη συμπαθέστατος οραματιστής ηγέτης, τον οποίο το εκλογικό σώμα δεν θα εμπιστευτεί. Το ζήτημα δεν είναι αν και πόσους ανένταχτους θα απορροφήσετε, που πολλές φορές χρησιμοποιούνται για την εναλλαγή των εταίρων στην εξουσία, αλλά αν διατυπώσετε καθαρές, σταθερές και ανεξάρτητες θέσεις που προσφέρουν ελπίδα και προοπτική για το μέλλον και δεν ακολουθήσετε αλληλοσυγκρουόμενες πολιτικές.

Προωθείστε, λοιπόν, καινοτόμες ιδέες με άφθαρτα πρόσωπα, τα οποία σας εμπιστεύτηκαν, και προβείτε στις αναγκαίες ρήξεις.

Δημοσιεύτηκε στα  ΕΠΙΚΑΙΡΑ στις 9-12-2010

Ο απογοητευμένος πολίτης