Ανακοινώσεις-Δράσεις Οργανόσεων

Η ΝΕ Ηλείας εκφράζει την καταδίκη της για τη δολοφονική επίθεση μεταναστών

Για άλλη μια φορά κάποιοι από τους παραγωγούς φράουλας και τα πρωτοπαλίκαρα τους στην περιοχή Βάρδας και Μανωλάδας ξανακτύπησαν. Αυτή την φορά με δολοφονική επίθεση σε μετανάστες εργαζόμενους που διεκδικούσαν τα χρήματα που τους οφείλουν έξι μήνες. Εκτός από την καταπάτηση των εργασιακών δικαιωμάτων των μεταναστών φθάσαμε στο σημείο, με καουμπόικο τρόπο να απειλείται και να κινδυνεύει η ζωή τους με πυροβολισμούς.

Περισσότερα...

Ομιλία του βουλευτή Λάρισας, Θωμά Ψύρρα, στην Επίκαιρη Επερώτηση της Κ.Ο. της ΔΗΜΑΡ σχετικά με τα έκτακτα μέτρα υποστήριξης των ανέργων.

Μακροχρόνια άνεργοι και  άνεργοι άνω των 55 ετών

Το ποσοστό των μακροχρόνια ανέργων στην Ελλάδα έχει αυξηθεί κατακόρυφα.  Η παράταση της ανεργίας, πέρα από τις επιπτώσεις στην ψυχολογία και την υγεία τους, έχει ως συνέπεια και την αποειδίκευση μειώνοντας ακόμα περισσότερο την πιθανότητα να βρουν εργασία. Στη χειρότερη βέβαια θέση από όλους βρίσκονται οι μακροχρόνια άνεργοι άνω των 55 ετών. Η κατάσταση αυτών των ανθρώπων επιδεινώνεται όχι μόνο από το γεγονός ότι  δύσκολα τους προτιμούν οι εργοδότες αλλά και από το γεγονός ότι συνήθως έχουν «παρωχημένες ειδικότητες» που ανήκουν σε φθίνοντες κλάδους της οικονομικής δραστηριότητας (παραγωγή κλωστοϋφαντουργικών υλών και προϊόντων, κατασκευή χαρτιού, επεξεργασία δέρματος, κατασκευή ειδών ταξιδιού και υποδημάτων, κατασκευή ηλεκτρικών συσκευών και παραγωγή προϊόντων καπνού) και επίσης από το γεγονός  ότι δύσκολα εντάσσονται σε διαδικασίες ώστε να μετασχηματίσουν τις εργασιακές τους δεξιότητες. 

Περισσότερα...

Εκδήλωση της Ν.Ε. Αχαίας με θέμα "Ελληνική Οικονομια.Και τώρα τι...;"

Με την ευκαιρία  κοπής της Πίτας για τον Καινούργιο Χρόνο, η νομαρχιακή οργάνωση της Δημοκρατικής Αριστεράς Αχαΐας, καλεί  τους φίλους και τα μέλη της, την Τετάρτη 23 Γενάρη 2013 στις 7.00μ.μ.. στην ομιλία του καθηγητή  Οικονομικών Επιστημών Πανεπιστημίου Πατρών Νίκου Τσεκούρα με θέμα «Ελληνική Οικονομία. Και τώρα τι...;». 

Η εκδήλωση θα γίνει  στα γραφεία της ΔΗΜ.ΑΡ. ΑΧΑΪΑΣ, Κανακάρη 134 & Γεροκωστοπούλου, 3ος όροφος.

Εκδήλωση με θέμα "Κρίση και Πολιτικός Εξτρεμισμός"

Τη Δευτέρα 21/1, στις 7 μμ, στο Συνεδριακό Κέντρο του Δήμου Ν.Ιωνίας (Πατρ. Ιωακείμ 4, σταθμός ΗΣΑΠ Ν.Ιωνίας), θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση με θέμα

"Κρίση και Πολιτικός Εξτρεμισμός (Ρατσιστική έξαρση και Νεοναζισμός)".

Ομιλητές:

Γιάννης Πανούσης, Καθηγητής εγκληματολογίας Πανεπιστημίου Αθηνών, Βουλευτής ΔΗΜΑΡ Α΄Αθήνας.

Βασιλική Γεωργιάδου, Αν. Καθηγήτρια Πολιτικής Επιστήμης Παντείου Πανεπιστημίου.

Κωστής Παπαϊωάννου, Πρόεδρος Εθνικής Επιτροπής για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου.

Δημήτρης Ψαρράς, Δημοσιογράφος- Συγγραφέας.

Εκλογή νέας Ν.Ε. Λακωνίας

Τα μέλη της Ν.Ε Λακωνίας είναι τα παρακάτω :

Αγγελάκος Παναγιώτης 

Πολυμενάκου Φιλιώ                  

Κουμουτσίδης Δημήτριος          

Καλαμπόκη Βούλα

Σπυριδακος Νίκωνας 

Σταυράκος Δημήτριος  

Σταματόπουλος Δημήτριος

Σταυράκου Ελένη 

Μάνεσης Σίμος

 

οι 2 τελευταίοι θα συγκροτήσουν την επιτροπή νεολαίας της ΔΗΜΑΡ και θα συμμετάσχουν στη Ν.Ε. 

 

Αποφασίσαμε η Ν.Ε να συνέλθει στις αρχές του 2013 για να εκλέξει γραμματέα και να δώσει υπευθυνότητες στα μέλη της.

Ανακοίνωση Πολιτικής Γραμματείας ΔΗΜΑΡ Λέσβου

Μέλη της Πολιτικής Γραμματείας της Δημοκρατικής Αριστεράς Λέσβου επισκέφθηκαν τις πληγείσες περιοχές του Νησιού από τις καταρρακτώδεις βροχές του Σαββατοκύριακου, προκειμένου να σχηματίσουν γνώμη για την βιβλική καταστροφή που υπέστησαν. Σπίτια πλημύρισαν και είναι γεμάτα λάσπες, δρόμοι χωριών ξηλώθηκαν, δίκτυα ύδρευσης καταστράφηκαν και τα χωριά δεν υδροδοτούνται, δίκτυα αποχέτευσης έχουν καταστραφεί, αγροτικοί έγιναν αδιάβατοι, ζώα κτηνοτρόφων παρασύρθηκαν και χάθηκαν από τα ορμητικά νερά.

Το μόνο ευχάριστο είναι ότι δεν θρηνήσαμε ανθρώπινες ζωές. Γιʼ αυτό ζητάμε:

Περισσότερα...

Συνάντηση Αντιπροσωπείας ΔΗΜΑΡ Ροδόπης με τον δήμαρχο Κομοτηναίων

Αντιπροσωπεία της ΔΗΜΑΡ Ροδόπης αποτελούμενη από την γραμματέα της Ν.Ε. Ροδόπης, Νατάσα Χατζηνικολάου, τον επικεφαλής του ψηφοδελτίου των εκλογών του Ιουνίου, Ιλχάν Αχμέτ και το μέλος της Π.Ε Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Δάμωνα Δαμιανό, συναντήθηκε σήμερα με τον δήμαρχο Κομοτηναίων, Γιώργο Πετρίδη ενόψει των ζητημάτων που έχουν προκύψει τελευταία τόσο με την υποχρηματοδότηση των δήμων, γεγονός που συνιστά βόμβα στα θεμέλια της ορθολογικής λειτουργίας και διαχείρισης της αυτοδιοίκησης στην χώρα μας, όσο και για τον θεσμό της κινητικότητας των υπαλλήλων στον δημόσιο τομέα και ειδικότερα εκείνων της κατηγορίας ΙΔΑΧ, (Ιδιωτικού Δικαίου Αορίστου Χρόνου Δ.Ε.). 

Θέση της Δημοκρατικής Αριστεράς είναι ότι δεν πρέπει να απολυθεί κανείς εργαζόμενος και ότι η καλύτερη λειτουργία του δημοσίου δεν εξασφαλίζεται με απολύσεις αλλά με την δυνατότητα ορθλογικότερης χρησιμοποιήσης του υπάρχοντος ανθρώπινου δυναμικού, αφού άλλες υπηρεσίες είναι φανερό πως διαθέτουν υπέρογκο αριθμό εργαζομένων και άλλες είναι πλήρως υποστελεχωμένες. 

Δηλώσαμε ακόμα προς το σύλλογο εργαζομένων και προς την πρόεδρο κ. Ζωή Κοσμίδου, ότι η κινητικότητα δεν συνεπάγεται αυτομάτως απολύσεις αλλά την δυνατότητα ενεργοποίησης διατάξεων του υπαλληλικού κώδικα που έχουν να κάνουν με τους θεσμούς της μετακίνησης, μετάθεσης ή και μετάταξης δημοσίων υπαλλήλων σε υπηρεσίες όπου κρίνεται απαραίτητο να απορροφηθούν από τις δεδομένες ανάγκες της διοίκησης. 

Διατυπώσαμε, επίσης, την άποψή μας ότι οι σημερινοί κήνσορες της δημόσιας ζωής του τόπου έχουν κατ΄επανάληψη διαστρεβλώσει τις θέσεις της ΔΗΜΑΡ προσβλέποντας με πολιτική μικροψυχία σε πρόσκαιρα πολιτικά οφέλη, είναι οι ίδιοι εκείνοι οι επαγγελματίες συνδικαλιστές που όλα αυτά τα χρόνια θεωρούσαν κεκτημένο δικαίωμά τους την ακινησία στον δημόσιο τομέα, την παντελή έλλειψη αξιολόγησης των υπαλλήλων και την απόλυτη σιωπή απέναντι σε φαινόμενα παραβατικότητας και απειθαρχίας τα οποία εξέθρεψαν το πελατειακό σύστημα, την σπατάλη, το ρουσφέτι και την διαφθορά, χέρι- χέρι με τις πολιτικές ηγεσίες ΠΑΣΟΚ και Ν.Δ. 

Αυτές οι συνδικαλιστικές ηγεσίες δεν δικαιούνται να προβάλλονται σήμερα ενώπιον της κοινωνίας με τον μανδύα του "απελευθερωτή από τα δεσμά των μνημονίων". Είναι ξεκάθαρα μέρος του προβλήματος και όχι μέτοχοι της λύσης του δράματος που βιώνει σήμερα ο ελληνικός λαός.    

Ο Δήμαρχος Κομοτηναίων, διαβεβαίωσε την αντιπροσωπεία της ΔΗΜΑΡ ότι κανένας υπάλληλος από τους 360 συνολικά του δήμου Κομοτηνής δεν εμπίπτει στις διατάξεις του συγκεκριμένου νόμου, ενώ οι εργαζόμενοι από τη πλευρά τους διατύπωσαν τις έντονες αντιρρήσεις τους για την διάταξη που αφορά την παύση εργαζομένων που υποπίπτουν σε πειθαρχικό παράπτωμα πριν την τελεσιδικία της υποθέσεως τους. 

Η ΔΗΜΑΡ που ως κόμμα δεν ψήφισε κανένα μνημόνιο μέχρι σήμερα, δεσμεύεται ότι ως κυβερνητικός εταίρος θα συνεχίσει να αποτελεί ένα πραγματικό πολιτικό και κοινωνικό αντίβαρο χάριν της κοινωνικής πλειοψηφίας που πλήττεται από την σημερινή κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η Ελλάδα, χωρίς όμως να παριστάνει τον αμέτοχο τρίτο που υπόσχεται στον λαό μας, έξω και πέρα από κάθε σημερινή πραγματικότητα, επουράνιους ή και ακόμα επίγειους παραδείσους. 

 

Ανακοίνωση Τομέα Παιδείας και Έρευνας της ΔΗΜΑΡ

Πραγματοποιήθηκε στις 9/11 συνεδρίαση του Τομέα Παιδείας και Έρευνας της ΔΗΜΑΡ. Ο Τομέας συζήτησε συνολικά τα ζητήματα που αντιμετωπίζει η εκπαίδευση και η έρευνα και εκδήλωσε την έντονη ανησυχία του για τις καθυστερήσεις:

1.       Στην εναρμόνιση της χώρας με τα ευρωπαϊκά δεδομένα και το σχεδιασμό του Εθνικού Πλαισίου Προσόντων, σε οργανική σύνδεση με την αγορά εργασίας. Η καθυστέρηση αυτή έχει σοβαρές συνέπειες στη φυσιογνωμία του συνόλου της ελληνικής εκπαίδευσης (τυπικής, μη τυπικής, άτυπης) και ο βηματισμός του Υπουργείου Παιδείας δεν την ανατρέπει, αντίθετα την επιτείνει.

Περισσότερα...