Ανακοινώσεις-Δράσεις Οργανόσεων

Συνάντηση Αντιπροσωπείας ΔΗΜΑΡ Ροδόπης με τον δήμαρχο Κομοτηναίων

Αντιπροσωπεία της ΔΗΜΑΡ Ροδόπης αποτελούμενη από την γραμματέα της Ν.Ε. Ροδόπης, Νατάσα Χατζηνικολάου, τον επικεφαλής του ψηφοδελτίου των εκλογών του Ιουνίου, Ιλχάν Αχμέτ και το μέλος της Π.Ε Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Δάμωνα Δαμιανό, συναντήθηκε σήμερα με τον δήμαρχο Κομοτηναίων, Γιώργο Πετρίδη ενόψει των ζητημάτων που έχουν προκύψει τελευταία τόσο με την υποχρηματοδότηση των δήμων, γεγονός που συνιστά βόμβα στα θεμέλια της ορθολογικής λειτουργίας και διαχείρισης της αυτοδιοίκησης στην χώρα μας, όσο και για τον θεσμό της κινητικότητας των υπαλλήλων στον δημόσιο τομέα και ειδικότερα εκείνων της κατηγορίας ΙΔΑΧ, (Ιδιωτικού Δικαίου Αορίστου Χρόνου Δ.Ε.). 

Θέση της Δημοκρατικής Αριστεράς είναι ότι δεν πρέπει να απολυθεί κανείς εργαζόμενος και ότι η καλύτερη λειτουργία του δημοσίου δεν εξασφαλίζεται με απολύσεις αλλά με την δυνατότητα ορθλογικότερης χρησιμοποιήσης του υπάρχοντος ανθρώπινου δυναμικού, αφού άλλες υπηρεσίες είναι φανερό πως διαθέτουν υπέρογκο αριθμό εργαζομένων και άλλες είναι πλήρως υποστελεχωμένες. 

Δηλώσαμε ακόμα προς το σύλλογο εργαζομένων και προς την πρόεδρο κ. Ζωή Κοσμίδου, ότι η κινητικότητα δεν συνεπάγεται αυτομάτως απολύσεις αλλά την δυνατότητα ενεργοποίησης διατάξεων του υπαλληλικού κώδικα που έχουν να κάνουν με τους θεσμούς της μετακίνησης, μετάθεσης ή και μετάταξης δημοσίων υπαλλήλων σε υπηρεσίες όπου κρίνεται απαραίτητο να απορροφηθούν από τις δεδομένες ανάγκες της διοίκησης. 

Διατυπώσαμε, επίσης, την άποψή μας ότι οι σημερινοί κήνσορες της δημόσιας ζωής του τόπου έχουν κατ΄επανάληψη διαστρεβλώσει τις θέσεις της ΔΗΜΑΡ προσβλέποντας με πολιτική μικροψυχία σε πρόσκαιρα πολιτικά οφέλη, είναι οι ίδιοι εκείνοι οι επαγγελματίες συνδικαλιστές που όλα αυτά τα χρόνια θεωρούσαν κεκτημένο δικαίωμά τους την ακινησία στον δημόσιο τομέα, την παντελή έλλειψη αξιολόγησης των υπαλλήλων και την απόλυτη σιωπή απέναντι σε φαινόμενα παραβατικότητας και απειθαρχίας τα οποία εξέθρεψαν το πελατειακό σύστημα, την σπατάλη, το ρουσφέτι και την διαφθορά, χέρι- χέρι με τις πολιτικές ηγεσίες ΠΑΣΟΚ και Ν.Δ. 

Αυτές οι συνδικαλιστικές ηγεσίες δεν δικαιούνται να προβάλλονται σήμερα ενώπιον της κοινωνίας με τον μανδύα του "απελευθερωτή από τα δεσμά των μνημονίων". Είναι ξεκάθαρα μέρος του προβλήματος και όχι μέτοχοι της λύσης του δράματος που βιώνει σήμερα ο ελληνικός λαός.    

Ο Δήμαρχος Κομοτηναίων, διαβεβαίωσε την αντιπροσωπεία της ΔΗΜΑΡ ότι κανένας υπάλληλος από τους 360 συνολικά του δήμου Κομοτηνής δεν εμπίπτει στις διατάξεις του συγκεκριμένου νόμου, ενώ οι εργαζόμενοι από τη πλευρά τους διατύπωσαν τις έντονες αντιρρήσεις τους για την διάταξη που αφορά την παύση εργαζομένων που υποπίπτουν σε πειθαρχικό παράπτωμα πριν την τελεσιδικία της υποθέσεως τους. 

Η ΔΗΜΑΡ που ως κόμμα δεν ψήφισε κανένα μνημόνιο μέχρι σήμερα, δεσμεύεται ότι ως κυβερνητικός εταίρος θα συνεχίσει να αποτελεί ένα πραγματικό πολιτικό και κοινωνικό αντίβαρο χάριν της κοινωνικής πλειοψηφίας που πλήττεται από την σημερινή κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η Ελλάδα, χωρίς όμως να παριστάνει τον αμέτοχο τρίτο που υπόσχεται στον λαό μας, έξω και πέρα από κάθε σημερινή πραγματικότητα, επουράνιους ή και ακόμα επίγειους παραδείσους.