Ανακοινώσεις-Δράσεις Οργανόσεων

Ανακοίνωση Πολιτικής Γραμματείας ΔΗΜΑΡ Λέσβου

Μέλη της Πολιτικής Γραμματείας της Δημοκρατικής Αριστεράς Λέσβου επισκέφθηκαν τις πληγείσες περιοχές του Νησιού από τις καταρρακτώδεις βροχές του Σαββατοκύριακου, προκειμένου να σχηματίσουν γνώμη για την βιβλική καταστροφή που υπέστησαν. Σπίτια πλημύρισαν και είναι γεμάτα λάσπες, δρόμοι χωριών ξηλώθηκαν, δίκτυα ύδρευσης καταστράφηκαν και τα χωριά δεν υδροδοτούνται, δίκτυα αποχέτευσης έχουν καταστραφεί, αγροτικοί έγιναν αδιάβατοι, ζώα κτηνοτρόφων παρασύρθηκαν και χάθηκαν από τα ορμητικά νερά.

Το μόνο ευχάριστο είναι ότι δεν θρηνήσαμε ανθρώπινες ζωές. Γιʼ αυτό ζητάμε:

1)      Την άμεση καταγραφή των ζημιών από συνεργεία της Περιφέρειας Β. Αιγαίου και του Δήμου Λέσβου.

2)      Να κηρυχθεί το Νησί μας θεομηνιόπληκτο.

3)      Την άμεση και έμπρακτη στήριξη της Πολιτείας, ηθική και οικονομική, για την αποκατάσταση των ζημιών και την αποζημίωση των πληγέντων.

4)      Το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού να αποκαταστήσει άμεσα τις ζημιές σε χώρους Πολιτισμού, όπως στο Αναγνωστήριο της Αγιάσου, στο παρεκκλήσι της Ζωοδόχου Πηγής Αγιάσου, κλπ.

Προτείνουμε την άμεση υποβολή αιτήματος από τη Χώρα μας στην Ευρωπαϊκή Ένωση για οικονομική ενίσχυση από πιστώσεις Πολιτικής Προστασίας της Ε. Ε.

Μυτιλήνη 5 -12- 2012

Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ ΛΕΣΒΟΥ