Περιφέρεια Ιονίων Νήσων

Η παρακαταθήκη του Ενρίκο Μπερλινγκουέρ

30 χρόνια από το θάνατο του Ενρίκο Μπερλινγκουέρ και τα αποτυπώματα που άφησε ο ηγέτης του Ευρωκομμουνισμού στις διαδρομές της σύγχρονης Αριστεράς παραμένουν απτά και ορατά.

Το ρεύμα της ανανεωτικής Αριστεράς, τις παραδόσεις του οποίου θα μεταφέρει πάντοτε η Δημοκρατική Αριστερά, μπολιάστηκε από τις ιδέες του, επηρεάστηκε από το ανατρεπτικό του πνεύμα, διδάχτηκε από την τόλμη του.

Περισσότερα...

Ανακοίνωση για τις ομαδικές απολύσεις στην Ελληνική Χαλυβουργία.

Με την απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων να βρίσκεται προ των πυλών, κυβέρνηση και εργοδοτική πλευρά  ενέκριναν με τη διαδικασία  του Ανωτάτου Συμβουλίου Εργασίας μπαράζ  απολύσεων στην Ελληνική Χαλυβουργία.

Περισσότερα...

Ανακοίνωση της ΔΗΜΑΡ για τον θάνατο του επιτίμου αρχηγού ΓΕΝ Λεωνίδα Βασιλικοπούλου

Η ΔΗΜΑΡ εκφράζει τα θερμά της συλλυπητήρια για την απώλεια του  επίτιμου αρχηγού ΓΕΝ Λεωνίδα Βασιλικόπουλου. Προσηλωμένος πάντοτε στις αξίες της δημοκρατίας και με πλούσια αντιδικτατορική δράση, ο Λ. Βασιλικόπουλος προσέφερε πολύτιμες υπηρεσίες και αποτέλεσε υπόδειγμα αξιωματικού. 

 

 

 

Φ. Κουβέλης: «Καμία σχέση με τη Χρυσή Αυγή. Κανένα "κλείσιμο του ματιού" δεν είναι ανεκτό».

Δήλωση του προέδρου της ΔΗΜΑΡ, Φώτη Κουβέλη.

Κάθε σχέση με τη Χρυσή Αυγή, άμεση ή έμμεση, είναι απολύτως απαράδεκτη. Κάθε «κλείσιμο του ματιού» στα μέλη και τους ψηφοφόρους της προσβάλλει τους δημοκρατικούς πολίτες. Οι πολιτικές δυνάμεις που συγκροτούν το δημοκρατικό τόξο στη χώρα μας οφείλουν, χωρίς μισόλογα και δεύτερες σκέψεις, να πάρουν σαφείς αποστάσεις από φαινόμενα και πρακτικές που υπονομεύουν τη δημοκρατία.

Περισσότερα...