Περιφέρεια Κρήτης

Περιφερειακή Συνδιάσκεψη Κρήτης

DSCN2950Πραγματοποιήθηκε στο Ρέθυμνο, την Κυριακή 25 Σεπτέμβρη η πρώτη περιφερειακή συνδιάσκεψη Κρήτης της ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ.
Στη συνδιάσκεψη πήραν μέρος αντιπρόσωποι από όλες τις Νομαρχιακές οργανώσεις Κρήτης του κόμματος .
Παραβρέθηκε, παρουσίασε την απόφαση της ΚΕ, ανάλυσε την πολιτική κατάσταση και παρακολούθησε την πλούσια πολιτική συζήτηση που ακολούθησε, ο Γραμματέας της ΔΗΜΑΡ  Σπύρος  Λυκούδης.
Στην συνδιάσκεψη συζητήθηκαν επίσης τα μεγάλα προβλήματα της Κρήτης ( Διαχείριση απορριμμάτων. ΒΟΑ, διαχείριση υδάτινων πόρων, ενεργειακό, ΕΣΠΑ, προστασία περιβάλλοντος, αεροδρόμια, αξιοποίηση πρώην βάσης Γουρνών, κα) και σύντομα θα γίνει η παρουσίαση των συγκεκριμένων απόψεων της οργάνωσης.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΚΡΗΤΗΣ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ
Έβανς 83-85, 71201, Ηράκλειο
Τηλ.: 2810 300207

Αγαπητοί συμπολίτες
Τα μέλη και οι φίλοι της ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ συμμετεχουν στην σημερινή ολονυκτία διαμαρτυρίας, διαδηλώνοντας μαζί με τους πολίτες του Ηρακλείου την πεποίθησή τους ότι η βία δεν αποτελεί λύση για τα προβλήματα της κοινωνίας μας.

Υποστηρίζουμε ανεπιφύλακτα τα δικαιώματα των πολιτών να διαδηλώνουν και να διεκδικούν ειρηνικά και ταυτόχρονα εκφράσουμε την ανησυχία μας για την διαφαινόμενη διάρρηξη του κοινωνικού ιστού, με ομάδες πολιτών να θεωρούν ότι είναι κάτοχοι της απόλυτης αλήθειας και του δικαίου, το οποίο «επιβάλλουν» στους συμπολίτες τους.

Η "πρώτη" της Δημοκρατικής Αριστεράς στο Ηράκλειο(14/07/10)

Εντυπωσιακή συγκέντρωση πραγματοποίησε στο Ηράκλειο στις 14/7/2010 η Δημοκρατική Αριστερά, με ομιλητές τους βουλευτές Θανάση Λεβέντη και Γρηγόρη Ψαριανό. Η πολυπληθής συγκέντρωση διήρκεσε πάνω από 3 ώρες, καθώς μετά τις αρχικές ομιλίες ακολούθησε συζήτηση με τις παρευρισκόμενους.

Ο Θ. Λεβέντης στη δική του παρέμβαση στάθηκε στην ανεπιφύλακτη καταδίκη, εκ μέρους της Δημοκρατικής Αριστεράς, κάθε μορφής βίας, περιλαμβανομένου των φαινομένων του Δεκέμβρη του 2008 αλλά και της κρατικής βίας, ενώ διαχώρησε τη θέση της Δημοκρατικής Αριστεράς από τη “σοσιαλιστική οικονομία” των χωρών του Υπαρκτού Σοσιαλισμού, ενώ ιδιαίτερη έμφαση έδωσε στην αδυναμία της Ελλάδας αλλά και κάθε χώρας να σταθεί σήμερα μόνη της στο οικονομικό επίπεδο, πράγμα που η χώρα μας αντιπαλεύει με τη συμμετοχή της στην ΕΕ.

Ο Γρ. Ψαριανός τόνισε και αυτός τη σημασία που έχει η Ευρώπη για τη χώρα μας, λέγοντας χαρακτηριστικά: “χρειαζόμαστε περισσότερη Ευρώπη” ενώ στάθηκε εμφαντικά στη σημασία που έχει η δημοκρατία για την αριστερά αλλά και για τον κόσμο γενικότερα. Δεν παρέλειψε να στηλιτεύσει την πολιτεία των κυβερνήσεων του δικομματισμού, επισημαίνοντας σοβαρότατες παραλείψεις και ολιγωρίες στην πορεία προς το Μνημόνιο.

Στη ζωηρή συζήτηση που ακολούθησε, αναπτύχθηκαν πολλές διαφορετικές απόψεις για το Μημόνιο και για τις δυνατότητες που είχε και συνεχίζει να έχει η χώρα μας, ενώ με ιδιαίτερο ενδιαφέρον ακούστηκαν οι παρεμβάσεις των στελεχών της Δημοκρατικής Αριστεράς . Αντώνη Σχετάκη (από τα Χανιά) και Αντώνη Ανιψητάκη (από το Λασίθι) για τις δυνατότητες παρέμβασης του εργατικού κινήματος και των καταναλωτών.

Τη συζήτηση συντόνισε ο πανεπιστημιακός Χρήστος Κουρουνιώτης, και μεταξύ άλλων παραβρέθηκαν σε αυτήν τα ιστορικά στελέχη της ανανεωτικής Αριστεράς . Γιώργος Κλάδος, Δέσποινα Σκαλοχωρίτη, ο Δήμαρχος Τυλίσσου κ. Χαλκιαδάκης, ο Δημοτικός Σύμβουλος Ηρακλείου κ. Αλεξάκης και ο Πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Ηρακλείου κ. Δολαψάκης. Τη συζήτηση χαιρέτησε εκ μέρους των Οικολόγων Πράσινων ο κ. Παπαδάκης.

Ιδιαίτερη εντύπωση προκάλεσε η παρουσία στην εκδήλωση πολλών παλιών φίλων, μελών και στελεχών της Αριστεράς που είχαν αποστασιοποιηθεί από την ενεργό ανάμιξη με την πολιτική όπως και η παρουσία κοινωνικά ενεργών Ηρακλειωτών που δεν είχαν ιδιαίτερη ανάμιξη με τα αριστερά κόμματα μέχρι πρότινος.