Περιφέρεια Πελοποννήσου

“Υπάρχει άλλος αθλητισμός; Η αριστερή αντίληψη για την αθλητική πραγματικότητα”.

korinthos11

Οι βουλευτές της Δημοκρατικής Αριστεράς Ν. Τσούκαλης και Γ. Ψαριανός και το μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής Σ. Μπαγεώργος στην Κόρινθο.

Την Παρασκευή 29 Ιουλίου οι βουλευτές της Δημοκρατικής Αριστεράς Ν. Τσούκαλης και Γ. Ψαριανός  και το μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής  Σ. Μπαγεώργος θα επισκεφτούν την Κόρινθο.
Στα πλαίσια της ενημέρωσης για τα προβλήματα της περιοχής και των παρεμβάσεων της Δημοκρατικής Αριστεράς για την επίλυσή τους, θα συναντηθούν με τον Αντιπεριφερειάρχη Κορινθίας και τους Δημάρχους Κορινθίων και Λουτρακίου – Αγίων Θεοδώρων.
Με αφορμή τη συμπλήρωση ενός έτους από τη δημιουργία του κόμματος θα ακολουθήσει  συνάντηση  με μέλη και φίλους της Δημοκρατικής Αριστεράς σε μια δροσερή βραδιά στον  « Μέντορα» στην παραλία Καλάμια της Κορίνθου.

Γραφείο τύπου της Ν.Ε. Κορινθίας της Δημοκρατικής Αριστεράς

Η Δημοκρατική Αριστερά συμπαρίσταται στον δίκαιο αγώνα των κατοίκων των Αγίων Θεοδώρων και όλης της Κορινθίας για την αποτροπή της εγκατάστασης των χώρων αποθήκευσης και διακίνησης χημικών της  Sussaki logistics Α.Ε.
Η ανάγκη, όμως, για μαζικές κινητοποιήσεις, όπως αυτή εκφράστηκε στη Λαϊκή Συνέλευση της 17 Ιουλίου, δεν δικαιολογεί τις πράξεις βίας και τους προπηλακισμούς που έγιναν κατά τη διάρκεια κατάληψης της εθνικής οδού.
Τα φαινόμενα βίας, τα οποία με αυξανόμενο ρυθμό εμφανίζονται στη χώρα μας το τελευταίο διάστημα, λειτουργούν αρνητικά για τις όποιες δίκαιες διεκδικήσεις των πολιτών και διαλύουν την κοινωνική συνοχή, η οποία είναι απαραίτητη για την αντιμετώπιση των αποτελεσμάτων της κρίσης και της ακολουθούμενης κυβερνητικής πολιτικής.
Ως Δημοκρατική Αριστερά δηλώνουμε ότι θα είμαστε με αποφασιστικότητα απέναντι στις εκδηλώσεις βίας απ’ όπου κι αν προέρχονται. Στην περίπτωση των Αγίων Θεοδώρων είμαστε, πρωτίστως, αντίθετοι με την περιβαλλοντική και κοινωνική βία που εκφράζει η εγκατάσταση της μονάδας των χημικών.
Μαζί με όλους τους πολίτες της Κορινθίας θα συμμετέχουμε στις μαζικές και δημοκρατικές κινητοποιήσεις, ώστε να αποτραπεί το επιχειρούμενο περιβαλλοντικό έγκλημα.

Ν. Ε. Κορινθίας της Δημοκρατικής Αριστεράς

Για την απόφαση του Υπουργείου Παιδείας για την αναστολή λειτουργίας του Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Σικυωνίων στο Κλημέντι

Ως Δημοκρατική Αριστερά, θεωρούμε απαράδεκτη και ακατανόητη την απόφαση του Υπουργείου Παιδείας για την αναστολή λειτουργίας του Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Σικυωνίων στο Κλημέντι.
Το ΚΠΕ, το μοναδικό στην Κορινθία, παρά την ανεπαρκή στελέχωσή του προσέφερε, στον λίγο χρόνο που λειτουργεί, σημαντικές υπηρεσίες στην εκπαίδευση των μαθητών και στην ενημέρωση επιστημονικών κλάδων και παραγωγικών τάξεων του νομού.
Καλούμε το Δήμο Σικυωνίων, την εκπαιδευτική κοινότητα και όλους τους φορείς της Κορινθίας σε άμεση αντίδραση και κινητοποίηση, ώστε να αποτραπεί η περαιτέρω, μετά την κατάργηση του σχολείου των Καλλιάνων, υποβάθμιση της παρεχόμενης εκπαίδευσης.
Η ανάγκη διαμόρφωσης περιβαλλοντικής κουλτούρας των πολιτών και φιλικής προς το περιβάλλον άσκησης των παραγωγικών δραστηριοτήτων επιβάλει όχι μόνο τη διατήρηση λειτουργίας του ΚΠΕ αλά και την περαιτέρω στελέχωση και ενίσχυσή του.
Τμήμα παιδείας της Δημοκρατικής Αριστεράς Κορινθίας