Ομιλία του προέδρου της Δημοκρατικής Αριστεράς, Φώτη Κουβέλη στη συνεδρίαση της Κ.Ε . (7-6-2014)

Συντρόφισσες και σύντροφοι,

 

 

Η σημερινή Κεντρική Επιτροπή συνέρχεται σε μία στιγμή εξαιρετικά κρίσιμη για το μέλλον του κόμματος μας. Η Δημοκρατική Αριστερά, το κόμμα που μαζί ιδρύσαμε πριν από τρία χρόνια για να εκφράσουμε την ανάγκη ύπαρξης μιας ισχυρής αριστερής μεταρρυθμιστικής δύναμης με ευρωπαϊκό ορίζοντα, βρίσκεται στην καμπή μιας εξαιρετικά αρνητικής εκλογικής εμφάνισης, που απογοητεύει τα μέλη μας και δείχνει να περιορίζει δραστικά την εμβέλειά μας.  

 

Οφείλουμε να σταθούμε με γενναιότητα και ειλικρίνεια απέναντι στα γεγονότα. Γιατί μόνο αν αποτιμήσουμε σωστά το αποτέλεσμα της κάλπης, μόνο αν δούμε κατάματα την πραγματικότητα χωρίς εξωραϊσμούς, υπολογισμούς και μικρο-διευθετήσεις, μπορούμε να ελπίζουμε ότι η Δημοκρατική Αριστερά θα βρει και πάλι το βηματισμό της, για να συμβάλει με όποιες δυνάμεις διαθέτει στην ανασυγκρότηση του τόπου.

 

Τι έφταιξε, όμως, και φθάσαμε έως εδώ; Τι οδήγησε στην ήττα και στον εκλογικό καταποντισμό;

Περισσότερα...

Η ομιλία του Φ. Κουβέλη στη συγκέντρωση της ΔΗΜ.ΑΡ. στο Μοναστηράκι – 20/05/2014

Ζωντανή μετάδοση της Ομιλιάς του Προέδρου της ΔΗΜΑΡ Φώτη Κουβέλη στην συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής

Ομιλία του προέδρου της ΔΗΜΑΡ, Φώτη Κουβέλη στην παρουσίαση του βιβλίου του Νίκου Χριστοδουλάκη, «Ευρώ ή δραχμή – διλήμματα, πλάνες και συμφέροντα».

·                     Το βιβλίο του Νίκου Χριστοδουλάκη είναι ένα χρήσιμο βιβλίο. Χρήσιμο από κάθε άποψη.  Χρήσιμο οικονομικά αλλά και πολιτικά καθώς με τρόπο συστηματικό παραθέτει επιχειρηματολογία που διαρθρώνεται και αντλεί τόσο από το παρελθόν όσο και από το παρόν.

Περισσότερα...

Ομιλία του Πρόεδρου της ΔΗΜΑΡ Φώτη Κουβέλη στην εκδήλωση της Προοδευτικής Συνεργασίας στην Πάτρας

Περισσότερα...