Αναφορές

Δελτίο Τύπου, σχετικά με την απάντηση του υπουργείου Υγείας σε αναφορά του Βουλευτή Εύβοιας Δημήτρη Αναγνωστάκη για την υποβάθμιση των υπηρεσιών του Νοσοκομείου Κύμης.

Το Υπουργείο Υγείας απάντησε στην αναφορά 3534 με ημερομηνία 02/06/2014 του βουλευτή Εύβοιας της Δημοκρατικής Αριστεράς Δημήτρη Αναγνωστάκη σχετικά με την υποβάθμιση του Γενικού Νοσοκομείου Καρύστου – Κύμης, όπως προκύπτει  από την επιστολή διαμαρτυρίας που είχε προωθήσει ο Δήμος Κύμης – Αλιβερίου για το Νοσοκομείο.

 

Συγκεκριμένα, το Υπουργείο αναφέρει ότι η μετακίνηση του Ορθοπεδικού Γιατρού από το Νοσοκομείο της Κύμης για το Νοσοκομείο της Χαλκίδας ήταν μόνο για δύο ημέρες προκειμένου να καλυφθούν οι αυξημένες επιχειρησιακές ανάγκες του Νοσοκομείου Χαλκίδας  μέχρι την έναρξη λειτουργίας του ΠΕ.ΔΥ. Χαλκίδας.

Αναφέρει δε, ότι η διήμερη απουσία του εν λόγω γιατρού από τη μονή θέση Επιμελητή Β’ Ορθοπεδικού στο Νοσοκομείο Κύμης δεν επηρέασε τη λειτουργία του τμήματος.

Σύμφωνα όμως με επιστολή του προέδρου του Συλλόγου των εργαζομένων στο Γ.Ν. Κύμης, κ. Δουλγεράκη, από τις 24 Μάιου του 2014, το Νοσοκομείο Κύμης εξακολουθεί να μην έχει παιδίατρο, ενώ το Καρδιολογικό, Αναισθησιολογικό, Μικροβιολογικό, Ακτινολογικό και το Ορθοπεδικό τμήμα στελεχώνονται μόνο από ένα γιατρό το καθένα με συνέπεια να παραμένουν εφημεριακά ακάλυπτες για 23 από τις 30 ημέρες του μήνα.

Είναι προφανές ότι η αντίληψη της αναβάθμισης του εν λόγω Νοσοκομείου, καλύπτει μόνο τους δημοσιονομικούς στόχους του Υπουργείου και αδιαφορεί για τις επιπτώσεις των περικοπών στη δημόσια υγεία.