Δραστηριότητες - Παρεμβάσεις

Δήλωση της βουλευτού Α' Θεσσαλονίκης, Ασημίνας Ξηροτύρη για την Αναδιάρθρωση του Χρέους

Η χώρα και η κοινωνία για να ανακάμψουν χρειάζονται μία γενναία  διαπραγμάτευση με τους δανειστές για την Αναδιάρθρωση του Χρέους

 

Παρά το μέγεθος της δημοσιονομικής προσαρμογής, το δημόσιο χρέος παραμένει στα δυσθεώρητα ύψη, λειτουργώντας αποτρεπτικά για την ανάπτυξη, την παραγωγική ανασυγκρότηση και κυρίως τη διασφάλιση της κοινωνικής συνοχής. 

Το 2014 το ύψος του χρέους προβλέπεται στα 325 δις € ή 177% του ΑΕΠ και για το 2015 στο 171% του ΑΕΠ. Μέχρι το 2020 πρέπει να πληρώσουμε 77,7 δις σε χρεολύσια και 49,4 δις περίπου σε τόκους. Δυστυχώς, το χρέος δεν πρόκειται να γίνει «βιώσιμο» ως το 2020 ούτε και η κατάσταση μπορεί να είναι διατηρήσιμη με εθνικές  μόνο προσπάθειες. Η χώρα χρειάζεται ένα συγκεκριμένο πρόγραμμα «διευκολύνσεων» (με Ευρωπαϊκή στήριξη), οι οποίες θα πρέπει να ενταχθούν σε μια συνολική λύση του προβλήματος του χρέους με μία γενναία  αναδιάρθρωση: μετακύλιση ομολόγων, δραστική μείωση επιτοκίων, ανάληψη του κόστους ανακεφαλαιοποίησης των Τραπεζών και κυρίως μείωση μέρους του χρέους.  

Περισσότερα...

Πρόταση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Δημοκρατικής Αριστεράς για τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος.

Προς τον Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων

κ. Ευάγγελο Μεϊμαράκη

 

Κύριε Πρόεδρε,

Περισσότερα...

Δελτίο Τύπου της Ειδικής Αγορήτριας της ΔΗΜΑΡ, βουλευτού Αιτωλοακαρνανίας Νίκης Φούντα σχετικά με το σχέδιο νόμου για τη "μικρή ΔΕΗ"

Η Βουλευτής Αιτωλ/νίας και Ειδική Αγορήτρια της Δημοκρατικής Αριστεράς Νίκη Φούντα έκανε σήμερα την ακόλουθη δήλωση, με αφορμή την έναρξη της συζήτησης στην Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής «Δημιουργία Νέας Καθετοποιημένης Εταιρίας Ηλεκτρικής Ενέργειας»:

Περισσότερα...

Δελτίο Τύπου της βουλευτού Αιτωλοακαρνανίας Νίκης Φούντα σχετικά με το κλείσιμο του Αεροπορικού Αποσπάσματος Αγρινίου.

Η Βουλευτής Αιτωλ/νίας της Δημοκρατικής Αριστεράς Νίκη Φούντα έκανε την ακόλουθη δήλωση σχετικά με το κλείσιμο του Αεροπορικού Αποσπάσματος Αγρινίου:  

Περισσότερα...

Δελτίο Τύπου του βουλευτή Εύβοιας Δημήτρη Αναγνωστάκη σχετικά με τις απαντήσεις των υπουργείων Οικονομικών και Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής, σε Ερώτηση για την πρόοδο του έργου κτηματογράφησης της χώρας.

Ο βουλευτής Εύβοιας της Δημοκρατικής Αριστεράς με την ερώτησή του  8351/02-06-2014 προς τα Υπουργεία Οικονομικών και Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής

Περισσότερα...