Τροπολογία της ΔΗΜΑΡ για αξιοποίηση δεσμευμένων καταθέσεων

Ασυνεπής ο Υπουργός Δικαιοσύνης κ. Αθανασίου. Δεν κατέθεσε ρύθμιση για την αξιοποίηση των δεσμευμένων καταθέσεων.

Περισσότερα από 2 δις ευρώ αρνείται να αξιοποιήσει το Ελληνικό Δημόσιο.

 

Άμεση αξιοποίηση των δεσμευμένων καταθέσεων  για την υλοποίηση κοινωνικής πολιτικής.

 

Η Κ.Ο. της Δημοκρατικής Αριστεράς κατέθεσε, για μια ακόμη φορά, τροπολογία σχετικά με τη σύσταση ενεχύρου, δηλαδή τη ρευστοποίηση υπέρ του Ελληνικού Δημοσίου δεσμευμένων καταθέσεων τραπεζικών λογαριασμών κατηγορουμένων ή υπόπτων για παράβαση του νόμου περί πόθεν έσχες, ξέπλυμα μαύρου χρήματος, φοροδιαφυγή, λαθρεμπόριο κτλ. ώστε να εισρέουν άμεσα στο Δημόσιο Ταμείο τα «παγωμένα» στις Τράπεζες ποσά.

 

Να σημειωθεί ότι σε πρόσφατη Επίκαιρη Ερώτηση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της Δημοκρατικής Αριστεράς  κ. Τσούκαλη, ο υπουργός Δικαιοσύνης δήλωσε ότι η νομοθετική πρωτοβουλία της ΔΗΜΑΡ κινείται σε θετική κατεύθυνση και ότι θα καταθέσει σχετική ρύθμιση  μέσα στον Ιούνιο.

 

Η πρόταση της Δημοκρατικής Αριστεράς είχε γίνει αποδεκτή από τον πρώην Υπουργό Οικονομικών και τον πρώην Γενικό Γραμματέα Εσόδων και συμπεριλήφθηκε τελικά στο Σχέδιο Νόμου «Ενέχυρο - ποινική συνδιαλλαγή σε εγκλήματα εις βάρος του Δημοσίου. Σύσταση ειδικού προανακριτικού σώματος. Θέματα αστικής ευθύνης του τύπου και άλλες διατάξεις» από τον πρώην υπουργό Δικαιοσύνης, Αντώνη Ρουπακιώτη, ωστόσο δεν ήρθε ποτέ προς συζήτηση στη Βουλή.