Σπιλάνης Ιωάννης

ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΑΠΕΡΧΟΜΕΝΟΥ ΓΕΝΙΚΟΥ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΑΙΓΑΙΟΥ ΚΑΙ ΝΗΣΙΩΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ

Ο σχεδιασμός και η υλοποίηση για πρώτη φορά στη χώρα ολοκληρωμένης στρατηγικής και αναπτυξιακής πολιτικής που να καλύπτει το σύνολο της νησιωτικής Ελλάδας με βάση τη συνταγματική επιταγή (άρθρα 101 και 106) ήταν ο βασικός στόχος που ανέλαβε να υλοποιήσει η Γενική Γραμματεία Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής (ΓΓΑΙΝΠ) στη περίοδο από τον Αύγουστο 2012 μέχρι σήμερα. Αυτός είναι και ο μοναδικός λόγος ύπαρξης της σήμερα μετά τη σταδιακή ενίσχυση των περιφερειακών δομών της χώρας και ιδιαίτερα με πρόσφατη διοικητική διάρθρωση της χώρας με αιρετές Περιφέρειες, ισχυρούς Δήμους και την Αποκεντρωμένη Διοίκηση. Η ΓΓΑΙΝΠ μη έχοντας ασκήσει μέχρι σήμερα αυτόν τον ρόλο περιορίστηκε σταδιακά στη κάλυψη αναγκών – αιτημάτων τοπικών φορέων και συλλόγων, πέρα από τις αρμοδιότητες στην ακτοπλοΐα, τον πολιτισμό και το δομημένο περιβάλλον. Αλλά και αυτός ο ρόλος έχει τα τελευταία χρόνια ατροφήσει εξ αιτίας της μείωσης των διαθέσιμων πιστώσεων τόσο του τακτικού προϋπολογισμού όσο και του ΠΔΕ.

Περισσότερα...

Σκοπούλη Φωτεινή

Κατεβάστε εδώ τα αρχεία απολογισμού της Υφυπουργού Υγείας

1. εδώ

2. εδώ

3. εδώ

4. εδώ

5. εδώ

6. εδώ

7. εδώ

Περισσότερα...

Παπαθεοδωρου Θοδωρος

Πρωτοβουλίες και δράσεις του Γραφείου Υφυπουργού ΠΑΙΘΠΑ Θ. Παπαθεοδώρου

Ενισχυτική διδασκαλία στα Γυμνάσια όλης της χώρας

-3ετούς διάρκειας (2013-2015) μέσω ΕΣΠΑ  ύψους 70 εκ. € (ήδη έχει δρομολογηθεί για την επόμενη χρονιά) 
-7000 Αναπληρωτές Καθηγητές επιλεγμένοι αξιοκρατικά σε αντίθεση με πρακτικές παρελθόντων ετών σύμφωνα με τα μόρια από τον πίνακα αναπληρωτών.

Περισσότερα...

Καραντζόλα Ελένη

Κατεβάστε εδώ τα αρχεία απολογισμού της Γενικής Γραμματέα Δια Βίου Μάθησης 

1. εδώ

2. εδώ

Περισσότερα...

Κανδαράκης Μιχάλης

Απολογισμός Δράσης ΣΕΠΕ

Οκτώβριος 2012 - Ιούνιος 2013

Κανδαράκης Μιχάλης

 

Η ανάληψη καθηκόντων στο ΣΕΠΕ, έγινε στα μέσα Οκτωβρίου 2012 και ενώ το Σώμα είχε μείνει "ακέφαλο" πάνω από δύο μήνες. Όπως ήταν αναμενόμενο, είχε συσωρευτει μεγάλος όγκος διαδικαστικών υπηρεσιακών θεμάτων, τα οποία έπρεπε να αντιμετωπιστούν άμεσα.

Περισσότερα...