Εγγραφή Μέλους

Θέμα : «Θεματική Οργάνωση «Πόλη – Πολιτισμός – Περιβάλλον», στον Πειραιά»

Στη συγκρότηση της Θεματικής Οργάνωσης  «Πόλη – Πολιτισμός – Περιβάλλον» προχώρησαν μέλη της Δημοκρατικής Αριστεράς στον Πειραιά. Στην ιδρυτική της συνέλευση, που έγινε στο Επαγγελματικό Επιμελητήριο Πειραιά  την Δευτέρα 14 Μαρτίου, παρουσιάστηκαν οι άξονες της συγκεκριμένης Οργάνωσης.

 Η Δημοκρατική Αριστερά Πειραιά, μέσω της Οργάνωσης «Πόλη – Πολιτισμός – Περιβάλλον», πέρα απ’ το αυτονόητο της ανάδειξης των συγκεκριμένων θεματικών τομέων, ως βασικών πρωταγωνιστών στη λειτουργία της πόλης, φιλοδοξεί να στείλει ένα εξωστραφές μήνυμα. Να ανοιχτεί δηλαδή, ως Οργάνωση, σε τομείς που οι παραδοσιακές οργανωτικές δομές των κομμάτων, συνήθως είτε αγνοούσαν, είτε θυμούνταν απλώς ως συμπληρωματικές της όποιας βασικής τους λειτουργίας. 

Έτσι  στην Ιδρυτική συνέλευση στην οποία παρίστατο ο Γ. Αντωνίου, μέλος του εκτελεστικού γραφείου της Δημοκρατικής Αριστεράς, αποφασίστηκε  η Θεματική Οργάνωση της ΔΗΜΑΡ στον Πειραιά, να παρακολουθεί συστηματικά τα θέματα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης (παρουσιάστηκε ήδη σχετική εισήγηση για τον δήμο Πειραιά), να διερευνήσει τις δυνατότητες οργάνωσης μιας εκδήλωσης για την σχέση Πόλη – Πολιτισμού, ενώ επίσης να δραστηριοποιηθεί για την ανάδειξη θεμάτων που αφορούν στην προστασία του Περιβάλλοντος.