Η Νεολαία

Ανακοίνωση της φοιτητικής οργάνωσης της Νεολαίας της Δημοκρατικής Αριστεράς για την παρεμπόδιση της εκλογικής διαδικασίας στο ΕΚΠΑ.

Οι Φοιτητές και οι Φοιτήτριες της Δημοκρατικής Αριστεράς καταδικάζουμε απερίφραστα την απαράδεκτη κατάσταση στο ΕΚΠΑ, όπου ακραίες και μειοψηφικές ομάδες μελών της ακαδημαϊκής κοινότητας και όχι μόνο, παρεμποδίζουν τη διενέργεια των εκλογών για το Συμβούλιο Διοίκησης, έχοντας θέσει εκτός λειτουργίας τον server του πανεπιστημίου. Ζητούμε να εφαρμοσθεί ο νόμος και δηλώνουμε την αμέριστη συμπαράστασή μας στα μέλη ΔΕΠ που προσπαθούν να εξασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα. 

Περισσότερα...

Συνάντηση αντιπροσωπείας Νέων της ΔΗΜΑΡ με τον διοικητή του ΟΑΕΔ, Ηλία Κικίλια.

 

Επίσκεψη στην κεντρική διοίκηση του ΟΑΕΔ πραγματοποίησε σήμερα αντιπροσωπεία Νέων της ΔΗΜΑΡ, αποτελούμενη από τα μέλη της γραμματείας των Νέων, Χρόνη Διαμαντόπουλο,Κική Πετρίτη και Άρη Πολλάτο.  Στη συνάντηση με τον διοικητή του Οργανισμού, Ηλία Κικίλια ενημερώθηκαν για τις υφιστάμενες και σχεδιαζόμενες δράσεις του ΟΑΕΔ αλλά και κατάθεσαν προτάσεις για την άμεση δημιουργία έως 10.000 νέων θέσεων εργασίας στον τομέα της κοινωνικής οικονομίας. 

 

Περισσότερα...

Ανακοίνωση των Νέων της ΔΗΜΑΡ για τα στοιχεία φοιτητών που ζήτησε η Χρυσή Αυγή από το Πανεπιστήμιο Αιγαίου

Οι νέες και οι νέοι της Δημοκρατικής Αριστεράς καταδικάζουμε με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο την προκλητική ερώτηση του βουλευτή της Χρυσής Αυγής, Παναγιώτη Ηλιόπουλου, προς τις πρυτανικές αρχές του Πανεπιστημίου Αιγαίου ως προς τον αριθμό των αλλοδαπών φοιτητών που στεγάζει το Ίδρυμα στις εστίες του.

Περισσότερα...

Ανακοίνωση Νέων της ΔΗΜΑΡ για τα γεγονότα στο Χυτήριο

Χθες βράδυ γίναμε μάρτυρες άλλης μίας οργανωμένης «οπερέτας» από τραμπούκους βουλευτές και μέλη της ναζιστικής οργάνωσης Χρυσής Αυγής εναντίον της ελευθερίας της έκφρασης και της καλλιτεχνικής δημιουργίας . Επιτέθηκαν, επιπλέον, κατά θεατών, καλλιτεχνών και δημοσιογράφων. Το δικαίωμα των επιλογών και του αυτοπροσδιορισμού είναι μάλλον άγνωστο για τους Χρυσαυγίτες, οι οποίοι έχρισαν τους εαυτούς τους ακόμα και «κριτικούς θεάτρου».

Περισσότερα...

Με τη Νεολαία της Δημοκρατικής Αριστεράς στο προσκήνιο

Προοίμιο
Η Δημοκρατική Αριστερά ανανεώνεται και ανοίγει τις πόρτες της στη σύγχρονη νεολαία του 21ου αιώνα. Η νεολαία αποτελεί δύναμη αλλαγής της κοινωνίας και μπορεί να συμβάλει δημιουργικά στον κοινό αγώνα για την μετατόπιση του άξονα της πολιτικής σε προοδευτικότερες κατευθύνσεις.
Η ελληνική κοινωνία υποδέχτηκε τη δεύτερη δεκαετία της νέας χιλιετίας καταβαραθρωμένη ηθικά, πολιτικά και οικονομικά εξαιτίας της μεταπολιτευτικής εξουσιαστικής διελκυστίνδας ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, που έδρασαν σαν ξένοι προς τον Τόπο επιφέροντας πλήρη κατάρρευση και παρακμή. Επί δεκαετίες ο δικομματισμός διόριζε στον κρατικό μηχανισμό πιστούς κομματικούς υπηρέτες και «ημέτερους» και εξέθρεψε μία γενιά μη παραγωγικών κρατικών υπαλλήλων. Τα κόμματα της αριστεράς όχι μόνο δεν αντιστάθηκαν επαρκώς, αλλά «φλερτάρισαν», ως ένα βαθμό, με αυτό το ιδιότυπο «κομματικο-κρατικιστικό» σύστημα.

Περισσότερα...

Καταλήψεις στα σχολεία : Ανακοίνωση της Νεολαίας Δημοκρατικής Αριστεράς

Η νέα σχολική χρονιά άρχισε για το «νέο σχολείο» με τις συνηθισμένες  ελλείψεις σε προσωπικό  και μία  έλλειψη – έκπληξη :  Το «νέο σχολείο» ξεκίνησε χωρίς  βιβλία με αποκλειστική ευθύνη της κυβέρνησης και των αρμόδιων αρχών.

Κατανοούμε τις αντιδράσεις της μαθητικής κοινότητας, όμως ως νέοι της Δημοκρατικής Αριστεράς υποστηρίζουμε σταθερά την ανάγκη για ανοικτά σχολεία. Οι μαθητές πρέπει να βρίσκονται μέσα στις αίθουσες, σε διάλογο με τους εκπαιδευτικούς και παλεύοντας με όσα μέσα υπάρχουν για την αναβάθμιση της εκπαιδευτικής διαδικασίας.

2/10/11  -  Νέες και Νέοι Δημοκρατικής Αριστεράς