1ο Συνέδριο

Αριθμος ψήφων γαι την Κεντρική Επιτροπή της ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ

1    ΛΥΚΟΥΔΗΣ ΣΠΥΡΟΣ    385     Β΄ ΑΘΗΝΑΣ
2    ΨΑΡΙΑΝΟΣ ΓΡΗΓΟΡΗΣ    380     ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ
3    ΚΑΚΟΥΛΙΔΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ    319     Α΄ ΠΕΙΡΑΙΑ
4    ΧΑΤΖΗΣΩΚΡΑΤΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ    311     Β΄ ΑΘΗΝΑΣ
5    ΠΑΝΟΥΣΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ    308     Β΄ ΑΘΗΝΑΣ
6    ΜΑΡΓΑΡΙΤΗΣ ΘΟΔΩΡΟΣ    297     Β΄ ΑΘΗΝΑΣ

Περισσότερα...

Η ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ

Η νεοεκλεγείσα  Κεντρική Επιτροπή της Δημοκρατικής Αριστεράς, αποτελείται από 110 μέλη και τον πρόεδρο του κόμματος. Η σειρά εκλογής είναι η εξής:

Περισσότερα...

ΔΗΛΩΣΗ Φ.ΚΟΥΒΕΛΗ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΕΚΛΟΓΗ ΤΟΥ

Ολοκληρώθηκαν σήμερα οι εργασίες του πρώτου συνεδρίου της Δημοκρατικής Αριστεράς. Πρόεδρος του κόμματος εκλέχτηκε ο Φώτης Κουβέλης, συγκεντρώνοντας ποσοστό 97,31%. Συγκεκριμένα ψήφισαν 670 σύνεδροι, με τον Φ. Κουβέλη να λαμβάνει 652 ψήφους, ενώ υπήρχαν και 18 λευκά.  
Αμέσως μετά ο πρόεδρος του κόμματος έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η εμπιστοσύνη σας με τιμά, με συγκινεί και με δεσμεύει θετικά.  Όλοι μαζί να συνεχίσουμε αυτό το ωραίο ταξίδι της Δημοκρατικής Αριστεράς. Από θέση ευθύνης και υπευθυνότητας, απέναντι στη χώρα, στην κοινωνία και τους πολίτες. Έχω τη βεβαιότητα ότι όλοι εμείς, με τη συλλογικότητά μας, κάθε μέρα θα αναπτύσσουμε στενούς, φερέγγυους δεσμούς εμπιστοσύνης με τους Έλληνες πολίτες. Η κοινωνία έχει ανάγκη τη Δημοκρατική Αριστερά και η Δημοκρατική Αριστερά έχει την υποχρέωση να ανταποκριθεί σε αυτό που οι Έλληνες πολίτες διεκδικούν. Ιδιαίτερα σήμερα, σε περίοδο βαθιάς οικονομικής κρίσης, με τεμαχισμένη την κοινωνία, με υποβαθμισμένα πολλά κοινωνικά στρώματα στο πλαίσιο της φτώχειας, να αγωνιστούμε με τον υπεύθυνο λόγο μας, με τις εναλλακτικές μας προτάσεις, προκειμένου να δείξουμε και να χαράξουμε εκείνους τους δρόμους, που θα οδηγήσουν την κοινωνία και τη χώρα στην έξοδο από τα αδιέξοδα στα οποία σήμερα βρίσκεται.

Περισσότερα...

Ολοκληρώθηκαν σήμερα το βράδυ οι τριήμερες εργασίες του πρώτου συνεδρίου της Δημοκρατικής Αριστεράς.

Ολοκληρώθηκαν σήμερα το βράδυ οι τριήμερες εργασίες του πρώτου συνεδρίου της Δημοκρατικής Αριστεράς, με τη συνόψιση από τον πρόεδρο του κόμματος Φώτη Κουβέλη και την έγκριση των θέσεων και των καταστατικών αρχών.
Η αυριανή μέρα είναι αφιερωμένη στις ψηφοφορίες για την εκλογή προέδρου και Κεντρικής Επιτροπής.

Στο κλείσιμό του ο Φ. Κουβέλης, μεταξύ άλλων είπε:

Περισσότερα...

ΕΝΑΡΚΤΗΡΙΑ ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΜΠΑΓΕΩΡΓΟΥ

Κυρίες και Κύριοι εκπρόσωποι των κομμάτων

Κυρίες και Κύριοι Δήμαρχοι και Εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης

Αγαπητές φίλες και αγαπητοί φίλοι που ανταποκριθήκατε στην πρόσκλησή μας και μας τιμάτε με την παρουσία σας,

Συντρόφισσες και σύντροφοι

 Το πρώτο συνέδριο της ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ είναι πια μια πραγματικότητα.

Όσες και όσοι πήραμε την πρωτοβουλία ίδρυσης της ΔΗΜ.ΑΡ., πριν από 9 μήνες, σήμερα αισθανόμαστε ότι είμαστε ενεργά παρόντες σε μια σημαντική στιγμή για την πολιτική ζωή της χώρας και σε μια ιστορική, θα έλεγα, στιγμή για την πορεία του αριστερού δημοκρατικού κινήματος στη χώρα μας.

Είχαμε – και έχουμε – πλήρη συνείδηση των δυσκολιών του εγχειρήματος που αναλάβαμε.

Περισσότερα...

ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ Αρ. 6

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ
ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ
ΤΑΚΤΙΚΟΥ 6ου ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ
Προς
Τις Οργανώσεις της ΔΗΜ.ΑΡ.
Τα μέλη της ΠΠΕ
Τα μέλη του Οργανωτικού Γραφείου
ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ Αρ. 6
2 Μαρτίου 2011

Για την καλύτερη προετοιμασία του προσυνεδριακού διαλόγου και των προσυνεδριακών συνελεύσεων

Καλούνται οι Οργανώσεις του κόμματος, να ειδοποιούν εγκαίρως για τις προγραμματισμένες Συνελεύσεις, ούτως ώστε να διευκολύνεται η αναζήτηση των  εισηγητών.
Επίσης

Η Οργανωτική Επιτροπή του Συνεδρίου καθορίζει τους εισηγητές που παρουσιάζουν τα προσυνεδριακά κείμενα.
Στη πρώτη Συνέλευση κάθε Οργάνωσης γίνεται ενιαία και όχι τμηματική παρουσίαση των θέσεων, ακολουθούν ερωτήσεις-απαντήσεις και τοποθετήσεις.
Κάθε Οργάνωση μπορεί να διεξάγει και άλλες συνεδριάσεις για συζήτηση επί των θέσεων και των προσυνεδριακών κειμένων, με ενιαία συζήτηση.
Μετά το τέλος της συζήτησης και πριν την ψηφοφορία για την εκλογή αντιπροσώπων στο συνέδριο, διεξάγονται ψηφοφορίες για τα κείμενα των θέσεων, το καταστατικό  και τις τυχόν τροπολογίες. Σε όλες τις ψηφοφορίες, τα μέλη του κόμματος παίρνουν μέρος διά της φυσικής παρουσίας τους, αποκλειομένης κάθε άλλης  μορφής ψηφοφορίας (ηλεκτρονική ή τηλεφωνική ψήφος)
Μαζί με τα πρακτικά των συνελεύσεων, το πρακτικό εκλογής των αντιπροσώπων, τα χρήματα που συγκεντρώνονται (5 ευρώ ανά μέλος) και  τον τελικό κατάλογο των μελών, συμπληρώνονται- από όσους δεν το έχουν ήδη κάνει- και αποστέλλονται, επίσης, και τα αντίγραφα του «Δελτίου Εγγραφής Μέλους» .

Η Οργανωτική Επιτροπή

Εγκύκλιος ΑΡ. 5

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ
ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ                         Εγκύκλιος ΑΡ. 5
1ου ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ                                       2 Μαρτίου 2011


Επιτροπή δημόσιου προσυνεδριακού διαλόγου
Προς
Τις Οργανώσεις της ΔΗΜ.ΑΡ.
Τα μέλη της ΠΠΕ
Τα μέλη του Οργανωτικού Γραφείου

Για το δημόσιο προσυνεδριακό διάλογο
Ο δημόσιος διάλογος θα έχει τη μορφή δημοσίευσης κειμένων στο διαδίκτυο, μέσα από τoν επίσημo ιστοτοπο του κόμματος και στην διευθυνση http://forum.dimokratikiaristera.eu/.  
Κάθε μέλος ή φίλη/ος της ΔΗΜ.ΑΡ. έχει το δικαίωμα δημοσίευσης δυο κειμένων στο διαδίκτυο μέχρι 1000 λέξεις. Στον διάλογο, δεν θα υπάρχει η δυνατότητα σχολίων από τους αναγνώστες.
Είναι αυτονόητο, ότι κείμενα με προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, προσωπικές επιθέσεις ή υβριστικό περιεχόμενο, δεν θα δημοσιεύονται.
Τα κείμενα πρέπει να είναι σε ηλεκτρονική μορφή και να αποστέλλονται στην Οργανωτική Επιτροπή του Συνεδρίου, που έχει συστήσει προς τούτο ειδική «επιτροπή διαλόγου», αποτελούμενη από
Τους σ. Αντωνίου Γιάννη, Επιτροπάκη Κατερίνα, Κανελλοπούλου Γωγώ, Κουρουζίδη Σάκη, ΚουτσοπίνηΠαναγιώτη
Τα κείμενα θα δημοσιεύονται κατά σειρά παραλαβής, η δε παραλαβή των κειμένων θα σταματήσει την Παρασκευή 25 Μαρτίου. Τα κείμενα πρέπει να είναι ενυπόγραφα, με διεύθυνση, τηλέφωνο,  email και ένδειξη εάν επιθυμεί ή όχι ο συγγραφέας να δημοσιευτεί το όνομά του, ή με αρχικά.
Τα κείμενα πρέπει να αποστέλλονται με την ένδειξη «Προς Επιτροπή Διαλόγου»  στην ηλεκτρονική διεύθυνση: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.