Οικονομική Στήριξη

ΙΣΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΕΣΟΔΩΝ - ΔΑΠΑΝΩΝ 2012

Ο ΙΣΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΕΣΟΔΩΝ – ΔΑΠΑΝΩΝ 

ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ  ΓΙΑ ΤΟ 2012

Δίνουμε στην δημοσιότητα τον ισολογισμό Εσόδων – Δαπανών για το 2012 της Δημοκρατικής Αριστεράς. 

Τα μέλη και στελέχη του κόμματος, η ελληνική κοινωνία θέλουμε να έχουν πλήρη και καθαρή εικόνα για τα οικονομικά της ΔΗΜΑΡ.

Το κόμμα μας συμπλήρωσε 2,5 χρόνια πολιτικής ζωής. 

 

Το 2012 ήταν μια ιστορική χρονιά για τη χώρα και το κόμμα μας. Η Δημοκρατική Αριστερά επιβεβαίωσε ότι η ίδρυσή της ανταποκρινόταν στην ανάγκη που είχε η ελληνική κοινωνία από μια σύγχρονη και υπεύθυνη αριστερά που θα προτάσσει το συμφέρον της χώρας και όχι το στενό κομματικό της.

Οι πολίτες δικαίωσαν την ιστορική πρωτοβουλία που πήραμε στις 27 Ιουνίου του 2010 δημιουργώντας την Δημοκρατική Αριστερά.

Στις δύο εκλογικές μάχες μας έδωσαν δύναμη στο 6,26% με σημαντική εκπροσώπηση στη Βουλή.

Ανταποκριθήκαμε στις αυξημένες απαιτήσεις και προσδοκίες της ελληνικής κοινωνίας, στηρίζοντας  κυβέρνηση ειδικών συνθηκών, στη βάση προγραμματικής συμφωνίας, με στόχο την παραμονή της χώρας στο ευρώ και την ευρωζώνη και τη σταδιακή αποδέσμευση από τους δυσμενείς όρους του μνημονίου.

Χάρη στην ευρεία αποδοχή από την κοινωνία, την αυταπάρνηση και την προσωπική οικονομική συμβολή των στελεχών και μελών της ΔΗΜΑΡ και των υποψηφίων στις βουλευτικές εκλογές, αντιμετωπίσαμε τις αυξημένες λειτουργικές και εκλογικές δαπάνες το 2012. Αποφύγαμε κάθε τραπεζικό δανεισμό. 

Στις εκλογές περιορισθήκαμε στις απολύτως αναγκαίες και υποχρεωτικές δαπάνες κι έτσι είχαμε θετικό αποτέλεσμα σε σχέση με τη Εκλογική επιχορήγηση που πήραμε.

Θα συνεχίσουμε την συνετή διαχείριση το 2013. Ο προϋπολογισμός έχει προσανατολισμό στην στήριξη της πολιτικής ανάπτυξης του κόμματος, των πολιτικών του πρωτοβουλιών, της συγκρότησης των τομέων, την επικοινωνιακή προβολή του κόμματος, εκδηλώσεις και ημερίδες, τις αναγκαίες υποδομές και εξοπλισμό, το άνοιγμα νέων γραφείων του κόμματος. 

Μέσα στη δύσκολη οικονομική συγκυρία δεν πρέπει να χαλαρώσει η οικονομική δουλειά των μελών και στελεχών και να εφησυχάσουμε από την αναμενόμενη κρατική χρηματοδότηση.

Το 2013 πρέπει να δημιουργήσουμε όσο το δυνατόν μεγαλύτερο πλεόνασμα για να ανταποκριθούμε με επιτυχία στις αυξημένες ανάγκες του 2014 χρονιά κρίσιμων εκλογικών διαδικασιών.

Όπως αποτυπώνεται στα Έσοδα οι πηγές εσόδων είναι οι εισφορές των βουλευτών από την βουλευτική αποζημίωση τους, οι συνδρομές των μελών της ΚΕ και του κόμματος, η οικονομική εξόρμηση με κουπόνια και η εκλογική επιχορήγηση που πήραμε.

Η ευρεία αποδοχή  από την κοινωνία της ΔΗΜΑΡ, μας κάνει αισιόδοξους ότι θα καταφέρουμε παρά την δύσκολη οικονομική συγκυρία να ανταποκριθούμε στις μεγαλύτερες οικονομικές ανάγκες που θα αντιμετωπίσουμε το 2014 λόγω των Ευρωεκλογών και των αυτοδιοικητικών εκλογών. 

Το Σύνολο των Εσόδων – Δαπανών του 2012 ελέγχθηκε από την Οικονομική Επιτροπή Ελέγχου του κόμματος.

Αθήνα 3/02/2013

Χρήστος Μαυροκεφαλίδης 

Μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής